The NES

Remember these? Ei bine, in noiembrie e un festival dedicat culturii japoneze (da, Mario nu e italian :p) cu jdemii de activitati printre care si gaming; asa ca unul din proiectele de vara asta este creerea unui joc in genul celor de (S)NES (noi aveam Terminator cu casete galbene). Nu va fi o clona a jocurilor celebre pe atunci, insa va avea aceeasi grafica “proasta”, acelasi gen de coloana sonora MIDI, va fi un platformer 2D si sper ca va aduce cat mai mult cu ceea ce erau inainte aceste jocuri.

Momentan “hackuiesc” versiunea timpurie a editorului pentru a creea o varianta light de editor pentru platformere. Astfel voi avea timp sa ma concentrez asupra programarii jocului, nu a uneltelor. Odata ce termin cu editorul, il voi uploada si pe site, la download. Planul e sa fie cat mai simplu de folosit, insa in acelasi de incredere (no blue-screens)

Nu sunt singurul care lucreaza la proiect, eu sunt doar programatorul, mai este un game designer, un baiat care se ocupa de muzica si unul de arta. Tot ce stiu cu siguranta este ca:

1. Vom folosi sprite-uri de 32*32 px
2. Rezolutia maxima va fii de 800*600 (ceea ce este oricum prea mult)
3. Unul din personaje va fii un caine
4. S-ar putea sa aiba ceva legatura cu panties
4. Da, panties!
5. Nu, nu va avea continut explicit
6. S-ar putea sa fie si un scuter
7. Va fii creat cu Allegro 4.2.2
8. Open-source
9. Scurt, dar distractiv
10. Nu va fii gasit la download decat dupa 1 Noimebrie
11. Portabil pe Windows, Linux, probabil si MacOS

Cheers!

Advertisements

About this entry